• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf € 75 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Schuurmateriaal parketteur

Houten vloeren schuren

Naast hoogwaardige schuurmaterialen voor handmatig en machinaal schuren levert schuurpapier.com ook schuurmaterialen voor het schuren van een houten vloer of parket. Wees zelf een parketteur met deze tips.

Het assortiment schuurmaterialen voor vloeren heeft een hoge prijs/kwaliteitverhouding en is geschikt om alle soorten houten vloeren te schuren. Schuurpapier.com heeft alle schuurmaterialen om iedere stap, van de eerste tot de laatste schuurgang te volbrengen.

Het schuren van een houten vloer geeft een zeer mooi resultaat. De houtenvloer lijkt weer als nieuw door de juiste bewerking. Als een vloer opnieuw geschuurd wordt, zal er gemiddeld en halve tot een hele millimeter verwijderd worden. Alle ondiepe krassen worden weg geschuurd en vocht en verkleuringen verdwijnen. Na het schuren wordt een houten vloer altijd behandeld met was, wax olie of lak. 

Stap 1 Controleer de houten vloer

Of je nu een parketvloer of houtenvloer wil schuren, voordat je begint is het belangrijk dat je de vloer goed controleert. Sla uitstekende spijkers terug in je houten vloer en vervang spijkers waar nodig.

Stap 2 Het juiste schuurpapier

Het schuren van de vloer begint altijd met het verwijderen van de oude lak- of waslaag. Welke beschermingslaag je ook hebt gebruikt, start met een schuurpapier met een korrel grofheid van 40 of 60 Hiermee zal de oude laklaag eenvoudig worden verwijderd en verdwijnen er al vele krassen en putjes. Beweeg de schuurmachine in een schuine baan van 45 graden over de vloer, steeds in dezelfde richting.

Vervang het schuurpapier voor een korrel grofheid 80 en schuur de vloer opnieuw. Beweeg dit keer de schuurmachine constant in de lengterichting van de planken. Met korrel 80 zullen ook de laatste oneffenheden en krassen worden verwijderd. Bekijk vervolgens het resultaat, wil je de vloer nog gladder? Kies dan voor een extra schuurronde met een korrel grofheid 120.

Gebruik tijdens het schuren altijd een veiligheidsbril en stofmasker.

Stap 4 De houten vloer schoonmaken

Tijdens het schuren komt er veel stof vrij. Verwijder de schuurresten door eerst de houtenvloer grondig te stofzuigen. Dweil daarna de vloer met een vochtige doek. De vloer is op dit moment zeer gevoelig voor vlekken, denk hierom en loop niet met schoenen over de vloer.

Stap 5 Houten vloer lakken

Laat de vloer na het dweilen goed drogen voordat je begint met het lakken van de vloer. Als de vloer helemaal droog is kan je beginnen met lakken. Start aan één kant en zet de houten vloer gelijkmatig in de was,wax of lak.

Schuurpapier.com de helpende hand bij al uw schuurklussen!